Младен Маринов: СДВР отчита 9% спад на регистрираните престъпления през 2018 г.

share

През 2019 година ни предстоят два вида избори – за Европейски парламент и местни избори. Това е предизвикателство пред СДВР. Основната ни задача е да създадем условия за гарантиране на нормален обществен ред и да не допускаме престъпления срещу изборните права на гражданите. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на отчета на дейността на СДВР, предаде репортер на Novini.bg.

Той отчете, че през 2018 година има намаление на регистрирани извършени престъпления с 9% и леко увеличение на разкриваемостта им - с 2%.

Предстои вкарването в работен режим на 85 нови автомобила. Това ще повиши ефективността на униформените екипи.

Обърнах внимание на пътната безопасност. София е град с изключително много автомобили. Пловдив се очертава като един град, който има сериозни проблеми с пътната безопасност. През седмицата София се пълни с приходящи автомобили. Беше отчетена изключително добра координация със Столична община. Съдействаме си и реагираме незабавно, заяви Маринов.

Главният секретарна МВР Ивайло Иванов добави, че с 14 повече са се увеличили загиналите при ПТП. В София пътните полицаи са много ангажирани. Голяма част от състава на Пътна полиция трябва да бъдат обезпечени с необходимите технически средства. Голяма част от произшествията се дължат на неспазването на елементарни правила за движение. Той призова всички да са по-внимателни и толерантни на пътя.

Като положителна тенденция, той отчете, че в София за миналата година няма нито едно загинало дете.

Общо разкритите за м.г. престъпления в столицата са малко над 34%, съобщи директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев след отчета на дирекцията.

Водещи новини

Още новини