Ръст на сигналите за изхвърляне или горене на стари гуми във Варна

Pixabay
share

 РИОСВ отчита увеличаване на сигналите за изхвърляне или горене на стари гуми. Една трета от сигналите, постъпили на „Зеления телефон“ на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) във Варна през декември са били свързани с изхвърляне или горене на стари гуми. Това става ясно от информация, качена на сайта на РИОСВ.

Единият от сигналите е за гараж на ул. 13 във вилна зона „Евксиноград“, в който след 17.00 часа се горят плоскости, гуми и други материали, от които се образува черен задушлив дим.

При друго обаждане на „Зеления телефон“ е сигнализирано, че в района на обръщача на автобусите под Аспаруховия мост, в продължение на месец, във вечерните часове, се изхвърлят гуми втора употреба. Според подалите сигнала при хвърлянето на гумите има нанесени щети по паркираните в района автомобили.

Също през декември, граждани са съобщили и за замърсяване с гъст, бял дим, излизащ от магазин за хранителни стоки на ул. „Дубровник“. В друг сигнал става въпрос за горене на гуми и замърсяване с черен, задушлив дим в района на Западна промишлена зона на ул. „Девня“.

При друго обаждане е съобщено отново за гъст, черен дим между оградата на ВиК - Варна и бул. „Цар Освободител“. Всички сигнали са предадени по компетентност на Общината. До градската управа е препратено и поредно оплакване на граждани от автосервиз на ул. „Петко Стайнов“, от комина на който ежедневно излиза черен дим.

Водещи новини

Още новини