Жесток човек върза куче за колата си и го влачи по варненски булевард (снимка 18+)

pixabay
share

Вързано за пикап куче, беше влачено по варненски булевард. Видеоклипът, които показва жестокото отношение към животното предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

Васил Калчев се прибира пеш, когато вижда ужасната гледка. „Покрай мен мина пикап с вързано за него безжизнено куче... Бях шокиран – посред бял ден в центъра на Варна....”, разказва свидетелят на случката пред БТВ.

По информация на природозащитници, шофьорът е карал километри с вързаното животно.

Елена Николаева от „Анимал Хоуп България” обяснява, че жестокостта е наблюдавана от хора и деца, возещи се в коли зад него. „Това е престъпление не само към животното, което е зверски убито, това е престъпление към обществото. Просто не трябва да има никаква търпимост”, отбеляза още Елена Николаева.

Сред възмутените е и депутатът Нели Петрова, осиновила две кучета. Тя признава, че зоополицията у нас едва прави първите си стъпки. „Полицията трябва да има по-големи правомощия, да има обучени зоополицаи, които да имат правомощия след един такъв случай като вчера във Варна, човекът да бъде задържан”, каза Нели Петрова.

Очевидците са сигнализирли полицията. Установен е собственикът на автомобила, изяснява се кой е шофирал. Започнало е досъдебно производство за проявена жестокост към животно.

 

 

Водещи новини

Още новини