Кучета протестират срещу Брекзит

  • 04 октомври 2018 20:29

  • 2324
  • 0
Кучета протестират срещу Брекзит
© Getty Images/Guliver (архив)

Необичаен протест срещу Брекзит ще се проведе в неделя в Лондон пред сградата на британския парламент, предаде Франс прес.

В демонстрацията, наречена "Бауреферендум", ще участват кучета и техните собственици. Те ще протестират срещу излизането на Великобритания от ЕС и ще настояват за нов референдум по въпроса.

Сред организаторите на инициативата е и британският журналист Даниъл Елкан, допълва ДПА. Той разчита, че на протеста ще дойдат между 4000 и 5000 кучета и техните стопани. Участниците в демонстрацията ще се отправят от парламента до Даунинг стрийт 10, резиденцията на британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в. Там те ще връчат петиция, в която настояват за нов референдум за Брекзит.

Организаторите на инициативата публикуваха и клип в ЮТюб, наречен "Бауреферендумът идва". В него се появяват различни кучета, които "изразяват" своето мнение за Брекзит.

В демонстрацията ще участват само четириноги, които са обучени от собствениците си да се държат добре. Ще има и награди за най-добре държащите се кучета, предаде ДПА. На протеста няма да бъдат допускани представители от четири породи, попадащи в британския списък на опасните кучета.

"Знаем, че Брекзит ще е катастрофален за хората, но той може да се окаже също толкова вреден и за нашите домашни любимци", казва Доминик Дайър, който също е сред организаторите на инициативата.

Недостиг на ветеринари, повишаване на цените на храните и на грижите за животните, край на европейския паспорт за животни - това са само някои от проблемите, които могат да възникнат при Брекзит. Според най-мрачния сценарий Брекзит ще доведе до такава рецесия, че собствениците на животни, ще бъдат принудени да ги изоставят на улицата или в претъпкани от животни приюти, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2324 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини