Прокуратурата с подробности за жестокото убийство на тийнейджърката в Айтос

Нова телевизия
share

По данни на полицията преди около година и половина съседи са подали сигнал за домашно насилие. Тогава тя е казала, че няма насилие. Нямаме други сигнали нито от нея, нито от нейни съседи. Това каза в сутрешния блок говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по повод случая с пребитото до смърт 19-годишно момиче в Айтос.

Трябва да се приканят всички хора, които виждат насилие, да сигнализират. Много често жертвите на насилие, не само че не подават сигнал, но и не признават, че са обект на насилие, заяви Арнаудова.

По данни на МВР извършителят е изтърпявал шестгодишна ефективна присъда, излязъл е скоро от затвора. Брат му също е в затвора. Извършителят е направил пълни самопризнания, като е изразил съжаление за стореното, посочи говорителят на главния прокурор.

Тя уточни, че причина за жестокия побой е скарване помежду им, което е било провокирано от грижите, които двамата е трябвало да полагат за детето.

Румяна Арнаудова каза, че по случая със заплашения с пистолет на магистрала "Хемус" депутат са разпитани четирима свидетели. Разполагаме с противоречиви показания. Действията по разследването продължават, заяви тя.

Водещи новини

Още новини