МВР: Стойчо Стоев се е самопрострелял

share

Самоубилият се заподозрян за убийството на Мирослава от Перник Стойчо Стоев се самопрострелял, заяви в ефира на bTV директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров.

Обстановката е била подходяща за самоубийство, отговори той на въпрос дали е възможно Стоев да е бил убит. Признаваме нашата грешка и затова служителите са наказани, допълни той. "Оставката се иска от хора, които са политици, ще се притесня, ако започнат да ми искат оставката хора, към които съм поел ангажимент. Ако министър Цветан Цветанов или премиерът Бойко Борисов кажат, че не се справям с работата си, съм готов да напусна веднага", заяви Станимир Флоров. По думите му критиките към МВР в повечето случаи не са основатели. Хората, които ни искат оставката, са тези, които преди казаха, че няма организирана престъпност и почти разформироваха тази служба, друго от тях не очаквам, посочи той.
По думите на Флоров коментарите след извънредното заседание на вътрешната комисия в парламента са чисто политически и са насочени към вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. От проверките, които се извършиха, лицата, които са извършили нарушения и са допуснали самоубийството на Стоев, са наказани, заяви Флоров. По думите на Станимир Флоров – наказанията са тежки по правилата на системата на МВР - порицание и непозволяване за израстване в категория. Станимир Флоров изказа съболезнования към близките на убитата Мирослава Николова от Перник и обясни, че погребението се е забавило, защото са правени тройни и петорни експертизи по искане на роднините.
Мирослава Николова от Перник беше намерена мъртва в нощта на 12 януари тази година в околностите на града. Мирослава изчезна на 7 ноември 2011 г. Към 20 часа тя не се прибрала вкъщи след редовната си тренировка по таекуон-до в залата, която е близо до дома ѝ до стадион "Миньор”. Първоначално в медиите тръгнаха слухове за огромен откуп, поискан от близките ѝ. Това стана ден по-късно след изчезването ѝ - на 8 ноември 2011 г. В следващите дни близките ѝ твърдяха, че е отвлечена, а полицията - че е избягала от къщи, където е имала проблеми. Семейството обясни, че Мирослава не си е взела личните документи, нито телефона, когато е изчезнала от дома си. Майката на момичето Емилия го издирваше самостоятелно в продължение на дни, като отхвърли версиите на полицията. Изчезването на Мирослава беше свързано с много слухове. Около Нова година шефът на ГДБОП пусна в публичното пространство версията, че е възможно Мирослава да е напуснала страната. Момичето се издирваше и чрез Интерпол.

Водещи новини

Още новини