15-годишен шизофреник намушквал жени в София

Булфото
share

В петък младежът е намушкал жена с нож около 9,30 часа сутринта, която по-късно постъпи в „Пирогов”. Днес, пак около същия час в същия район, е подаден сигнал за второ намушкване.

„Със съдействието и описанията, които са дадени от свидетели, колегите предприеха действия по установяване на лицето, то е задържано, иззети са ножовете, с които са направени промушкванията вчера и днес”, каза вътрешният министър Цветан Цветанов.

От „Пирогов” съобщиха по-рано, че около 10.00 ч. в болницата е постъпила Н.Б. на 37 г.

Тя е ранена с нож от непознат в кв. „Красна поляна”. Има рана на дясната лопатка и дясната мишница. След обработка на раните, е освободена.

В петък в „Пирогов” бе приета Д.П. на 43 години, с прободна рана на лявата плешка. Жената бе нападната от непознат в кв. „Красна поляна”. След обработка на раната, тя е освободена за домашно лечение.

Със съдействието на граждани, дали подробно описание на извършителя, е задържан 15-годишният младеж, извършил двете нападения, каза старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

„Намерени са ножовете и от двата инцидента. И двата са станали по едно и също време на деня – вчера сигналът е получен около 9,30 часа, днес – също около 9,30 часа има втори случай. 15-годишният младеж е освидетелстван с шизофрения.

Материалите са докладвани в Прокуратурата, най-вероятно ще се предприемат някакви мерки по настаняването му в психодиспансер”, каза Валери Йорданов.

Като начин на извършване – престъпленията са идентични - приближава зад жените и ги мушка в гърба с нож. След това избягва. „При днешния случай със съдействието на граждани, които дадоха много добро описание на извършителя, патрул на Трето РПУ успява да го задържи близо до местопроизшествието”, каза още Йорданов.

Водещи новини

Още новини