Цветанов: Колегите са се предоверили на самоубилия се Чочо

Булфото
share

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира, че по случая “Мирослава” е допуснато предоверяване към самоубилия се Стойчо Стоев – Чочо.

“Колегите свършиха огромен обем работа по това убийство и успяха да го разкрият. За голямо съжаление Мирослава бе намерена заровена в покрайнините на Перник. Това, което отчитаме като слабост, е, че се допусна предоверяване към Стойчо”, твърди Цветанов в интервю за “24 часа”.

“Стойчо Стоев съдейства на разследването с подробно описание на случилото се и посочи мястото, където е била заровена жертвата. Колегите обаче подцениха ситуацията, което доведе до неговото самоубийство. По случая е образувано следствено дело за изясняване на всички обстоятелства. На мястото е имало поемни лица, които са преки свидетели. Има и слабост в начина на работа на ръководителя на звеното на БОП в Перник. Затова е назначено дисциплинарно производство. Когато приключи, ще оповестим резултатите”, твърди още Цветанов.

Цветан Цветанов споделя още, че се е очертал кръг от приятели и роднини от около 60 човека, които са близки на Мирослава и са били разследвани.

“Колегите започнаха работа, след като използваха и профила на предполагаемия извършител, изготвен от психолозите на МВР. Така стигнахме до Стойчо, който направи пълни самопризнания. Той е посочил в подробности за действията на неговия съучастник Марио Любенов. Всички процесуални действия са били под прякото наблюдение на окръжния прокурор на Перник и прокурор от Върховната касационна прокуратура”,твърди още министърът.

 

Водещи новини

Още новини