Наказват полицаи заради смъртта на Чочо

  • 15 януари 2012 07:18

  • 3906
  • 13
Наказват полицаи заради смъртта на Чочо
©

Инспекторатът на МВР е започнал разследване за разкриването на обстоятелствата, при които задържаният за отвличането и убийството на Мирослава - Стойчо Стоев-Чочо, се самоуби в присъствието на полицаи от ГДБОП.

36-годишният мъж се застреля, след като спецполицаите го отвели за повторен оглед в дома му в Перник в четвъртък.

“Пълни глупости!”, така категорично определи шефът на ГДБОП Станимир Флоров появилите се версии, че Чочо се гръмнал с пистолет на един от придружаващите го служители на МВР, пише "Труд". Според него някой се опитвал нарочно да злепостави вътрешното министерство, че не си е свършило работата.

“Ние не сме роботи и допускаме грешки. Тази грешка е вследствие на напрежението и денонощната работа на колегите”, обясни антимафиот № 1. И допълни, че вероятно ще бъдат наказани полицаите, които са допуснали Чочо да се самоубие.

Според запознати през цялото време Стойчо Стоев е бил с вързани ръце на гърба. Когато помолил да влезе в тоалетната, белезниците били преместени отпред. Той посочил една врата на антимафиотите и те го пуснали да иде в нея, като смятали, че там е клозетът. Всъщност там бил килер, където Чочо държал пистолет “Глог”.

Източници от МВР определиха като грешка факта, че никой от спецполицаите не е проверил предварително помещението и не е придружил Чочо. Така задържаният е можел да застреля и някой от служителите на ГДБОП.

Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че след инцидента са взети натривки от ръцете на всички, присъствали в жилището.

Все още не са повдигнати обвинения срещу втория задържан за убийството на Мирослава - Марио Любенов-Заека. Пернишкият окръжен съд трябваше да гледа мярката му за неотклонение вчера. Това обаче не стана, защото бяха насрочени допълнителни психиатрични експертизи. Заека представил пред магистратите медицинско, в което пишело, че има психични отклонения. Марио в момента е в психиатрична клиника с диагноза параноидна шизофрения. Пред психолози обяснявал, че чува гласове от Космоса.

“През последните години сме се засичали случайно с Марио един-два пъти. Бяхме на “здравей” - “здрасти”. През септември около 7 ч сутринта го видях пред дома ни. А той живее в другия край на Перник. Обясни ми, че излязъл да спортува. Но беше облечен в дънки и маркова фланелка. Не личеше да е излязъл да спортува”, каза сестрата на Мирослава - Елеонора.

Марио Любенов е познат на полицията с хулигански прояви и нанасяне на телесна повреда. За първи път той влезе в полезрението на МВР през март м.г., когато в дома му в пернишкия квартал “Изток” бе открита печатница за фалшиви банкноти. Криминалистите я намерили, докато обискирали жилището в рамките на спецоперация “Автокрадците”.

Фалшивите пари - 38 банкноти от по 5 лв. и 3 от по 10 лв., били с добро качество, припомниха криминалисти. В мазето му пък бяха открити заготовки за автоключове.

Според информирани Заека се познава със серийния убиец от Перник Станислав Ангелов-Сиси.

Все още не е ясно кога ще бъде погребана Мирослава. Тепърва предстоят ДНК експертизи, резултатите от които не се знае кога ще станат готови. Момичето най-вероятно ще бъде погребано в затворен ковчег. Тогава ще бъде обявен и ден на траур в Перник.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3906 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Pravda

2012.01.24 | 04:14

13
Е шефа на ГДБОП направо се осра. По-смешен коментар не съм чувал. Обяснение за деца. Този трябва да се номинира за издънка на годината :). Ами господин Флоров направете един курс и покажете на вашите служители кое е килер и кое тоалетна, че както е трагнало вашето ведомство не знае :). Ако се затруднявате съкратено е WC :).

2012.01.15 | 13:09

2
Хахахаха,флоров подаваи си оставката,онази кука ,от гр ПЕРНИК и тои ,ц.ц. и тои но вие нямате и грам свян и доблест,това за вас са много чужди понятия.ПОЧИВАИ В МИР МИЛО ДЕТЕ.МИРОСЛАВА.

2012.01.24 | 04:14

12
Шоуто продължава - спец полицаи , които са правили обиск не знаят от къде се взе този пистолет , най-напред беше тайник в тоалетна , сега се оказа , че не знаят къде е тоалетната и "убиецът" с белезници е оставен в килера без никакво наблюдение , ами ако беше изкарал бомба вместо пистолет ? И това е ГДБОП. И всички участници в това пъклено дело били с психични отлонения...чувал гласове...познат на полицията , какво ли значи това ? фалшификатор , автокрадец , побойник и ...убиец , защото е болен - параноидна шизофрения , с какво го провокира това момиче ? Обикновено болните са нетърпими към семейните - не към външни хора , имат мания , че са преследвани и ако не си вземат хапчетата редовно - им личи . Но това е мода в Б-я престъпниците да имат по няколко заболявания , а иначе здрави прави момчета , които по цял ден помпят мускули...познават се от далече.
plamenp59

2012.01.24 | 04:13

11
Последният ми контакт с конвоиращи и осъден за 20 стека цигари в багажника на личния автомобил без бандерол бе следният.Три обаждания по телефона за да потвърдя че ще ги приема.Доведоха го с бус на правосъдното министерство.Единият конвойращ първо провери помещението.Свалиха го и след като влезе при мен му свалиха белезниците от ръцете и краката и когато свършихме работа в обратен ред .През цялото време бяха прави и мълчаха но ме гледаха в ръцете .Тук говорим за убиец и ГДБОП а дори не са погледнали какво има зад вратата.Куца нещо и резултата е на лице.Или продажбата на безакцизни цигари е по голямо престъпление от това в Перник.
Yo

2012.01.24 | 04:13

9
а ве господа изсмислени полицаи какви са тия грешки които и първо класник няма да допусне колко органи на реда е имало със него посочил вратата уж за кенеф па било килер аре стига вече не трябва ли да проверят първо какво има зад вратата пък нали сте правили обиск ако е така сами си правете извода колко сте кадърни и колко трябва да ви се има доверие

2012.01.24 | 04:13

10
Смешници са ,всичките куки редно е ,1-во полицеиския шеф на гр ПЕРНИК ,оставка,после министъра на мвр,,Цял живот да ви тежи на съвеста това детско изражение,ПОЧИВАИ В МИР ,МИРОСЛАВА.
родната милиция ни пази

2012.01.24 | 04:13

8
“Пълни глупости!”, така категорично определи шефът на ГДБОП Станимир Флоров появилите се версии, че Чочо се гръмнал с пистолет на един от придружаващите го служители на МВР, пише "Труд". Според него някой се опитвал нарочно да злепостави вътрешното министерство, че не си е свършило работата.Аве ч ичко полицаи ,флоров даже със малко буква ще ти пиша фамилията ,повечето сме били в казармата,а вив явно ,или пощачия ,я шофъор на командира,а или може би готвач,на кои ги разправате подобни измишлютини,не сте проверили къде влиза ,еми ако беше изкарал ,КАЛАШНИК,и да ги зачука всичките куки,не вие сте професионалисти един е влясал с негодал му е наи учтиво пистолета ,ГЛОГ, и наи интересното само с 1,изтрел и то мн прецизен се самообива,чичко полицаи флоров,достоен сте за книгите на ,АГАТА КРИСТИ, или ФИЛИП МАРЛОУ, сменете си професията,вече сте жалко смешни.ПОКЛОН МИРОСЛАВА НЕКА ТАМ КЪДЕТО СИ ДА ТЕ ОСТАВЯТ ДА СИ ;ИЗЖИВЕЕШ ЧУДЕСНИТЕ МЛАДИНИ;ПОКЛОН.

2012.01.15 | 13:10

3
Погубиха един детски живот,Снимката с кучето на МИРОСЛАВА,да им е пред очите на мизерния им животец,върни им го на ,идиютите които ти го причиниха,ПОКЛОН МИРОСЛАВА.
Алекс

2012.01.16 | 17:00

7
Какво искаш да стане?Това ако беше в друга държава,както казваш,примерно в Иран.Този нямаше да се самоубива,а щеше бъде убит и то публично!
mi taka de..

2012.01.16 | 17:00

6
edin bokluk po-malko !!!
бат Бойко

2012.01.16 | 11:04

5
абе я вземете направете там една кампания за sms-си да съберете пари за пържолки на кучето и милиционерчетата че много се охарчих покрай празниците а ц ц трябва да плаща данък згради и той е притеснен финансово па може и той горкия нещо да облажи какви хора сте нямате ли съвест
ace of spades

2012.01.15 | 22:18

4
ще съдят ли полицая който уби задържания?
Ambulance

2012.01.15 | 11:36

1
Не само полицая-това ако стане в дръга държава ще хвърчат глави и на директори и на министри,така че,добре е като взимаш голямата заплата и привилегии,дори не си плащаш осигуровките а ги плащаме ние българския народ и когато трябва да работиш носи отговорност а като се издъниш изгаряш - това е-а да видим сега какво ще стане!???????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини