Приятелка на Елена снимала случайно как бившият й мъж вади пистолета да я застреля (снимки+видео)

share

Случаят на Елена, жената, която беше убита от бившия си мъж в заведение в столичния квартал "Лагера", е доказателство за две неща - че все повече доказваме, че не умеем да общуваме и приемаме насилието като единствения език, който познаваме, а от друга - че държавата, въпреки опитите си да направи нещо в борбата с домашното насилие, въпреки закона, който съществува, той не работи, коментира в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия Миролюба Бенатова.

Журналистката представи разказа на приятелките на Елена за живота, който е водила и заплахите, които е получавала от бившия си мъж Венцислав.

Оказва се, че едната от тях дори е снимала съвсем случайно моментът, в който Венцислав вади пистолета, за да я убие.

 

 

„Проблемът с домашното насилие продължава да е много актуален и да довежда до трагична съдба на много жени и деца. Този случай е емблематичен и не е изключение“, заяви Катя Кръстанова, психолог от Асоциация „Анимус”.

„И в момента има много жени, които са в подобна рискова ситуация и за които е изключително трудно да опазят живота и здравето си. Взаимодействието между институциите не е достатъчно добро”, заяви още Кръстанова.

Водещи новини

Още новини