Полицаи спипаха двама при опит за кражба на кабели

share

Бдителни полицаи от магистрална полиция задържаха двама мъже, единият от които криминално проявен.

Вчера около 14.30 ч. двамата служители на реда пътували към гр. Нови Искър с личен автомобил и в района на Околовръстен път до разклона за с. Локорско забелязали в мъглата багер, който копаел канал в полето. Полицаите веднага се усъмнили, че има нещо нередно и решили да проверят какво се случва.

Оказало се, че на 30-40 м от пътното платно бил разкопан над 200- метров канал, от който стърчал многожичен телефонен кабел с дължина десетина метра. На въпроса какво правят там, багеристът и аверът му отговорили, че били наети от частно лице. На мястото на инцидента пристигнал автопатрул и дежурна оперативна група от столичната дирекция. Извършен бил оглед, а М.Н. /45 г./ - регистриран многократно за взломни и обикновени кражби, блудство, въоръжен грабеж, осъждан, и Ц.Ц. /32 г./ били задържани.

В полицията те обяснили, че предния ден се възползвали от гъстата мъгла и изкопали по-голямата част от кабелите, които захранвали с. Локорско и е собственост на телекомуникационна компания. Предполага се, че откраднатото е предадено в пункт за изкупуване на черни и цветни метали.

Разследващият екип работи по установяване на поръчителя на кражбата, а по случая се води досъдебно производство.

Водещи новини

Още новини