19-годишна обърна колата си по таван на АМ "Тракия", загина нейна приятелка

Булфото (архив)
share

Шофьорка на 19 години обърна по таван своя лек автомобил "Фолксваген Джета". При катастрофата на място загина нейна връстничка, друга е ранена много тежко.

Поредната трагедия на пътя стана в петък към 17,15 часа на километър 200 от магистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора в посока Бургас. За нея съобщиха днес от полицията. Младата шофьорка, която има свидетелство за управление на автомобил от април м.г., най-вероятно е катастрофирала самостоятелно. Тя изгубила контрол над фолксвагена, който се блъснал в южната мантинела на магистралата и се обърна по таван. В колата пътували от София четири 19-годишни старозагорки. Момичето, което се возело на предната седялка отдясно загинало намясто при удара, а нейна спътница от задната седалка е настанена в Университетската болинца на Стара Загора с политравма - контузен бял дроб и черепно-мозъчна травма. Тийнейджърката е на командно дишане, има опасност за живота й, казаха днес от болницата. Шофьорката също е в болница, но тя е без опасност за живота. Отървала се с няколко счупени ребра и контузия на белия дроб. Тестът й за алкохол, направен намясто с дрегер, е отрицателен. Четвъртото момиче от колата не е пострадало.

Четирите момичета от фаталната кола са студентки, познавали се от времето на гимназиалните си години в Стара Загора, съобщи 24 часа. Не им достигнали десетина километра, за да напуснат магистралата и да завият към Стара Загора. За загиналото момиче се твърди, че е завършило езиковата гимназия в града и в момента било студентка в Берлин, Германия. По случая е образувано досъдебно производство, което трябва да изясни дали заради несъобразена скорост или по друга причина се е стигнало да страшната катастрофа.

Водещи новини

Още новини