Учителката на починалото след ритник в корема дете: Не даваше никакви индикации, че е пострадала теж

share

За съвсем кратко време не бях в класната стая. Децата имат техническо междучасие. Като се върнах от учителската стая, детето ме чакаше. Не ми даде никакви индикации, че е пострадала тежко. Каза, че се скарали с момчето и то я е ритнало. Изглеждаше разстроена и помоли да я преместя на друг чин.

Това каза пред камерите на Нова телевизия класната ръководителка на починалото вчера 11-годишно момиче, след като беше ритнато в корема от свой съученик в столичното 52-ро училище. "Аз отидох да разговарям с момчето, за да му обясня, че не трябва да се ритат други деца. С майка му също сме разговаряли често по тази тема. Към 16.30 момичето каза, че я боли корема и тръгнахме към лекарския кабинет. Дотогава не даваше никакви индикации, че е тежко пострадала. Детето е припаднало, когато се е разбрало, че няма лекар в кабинета. Паднала е и си е ударила главата в радиатора. Така каза колежка, която е била пряк свидетел на инцидента", допълни учителката.

Директорът на училището също говори за инцидента. "Три пъти си гълташе езика. Линейката дойде след 30 минути. Ние сами вадихме езика на детето. За съжаление се сблъскваме с поредния парадокс в българските училища и липсата на лекар в 16.30 часа", каза той.

От пресцентъра на "Пирогов" също разпространиха официално прессъобщение за инцидента. Ученичка на 11 години е докарана от екип на Спешна помощ в "Пирогов" в петък следобед. При пристигането състоянието на детето е несъвместимо с живота. Дежурният екип в Детска противошокова зала полага сериозни и продължителни усилия, но за съжаление състоянието на детето остава несъвместимо с живота, разкриха от болницата.

Водещи новини

Още новини