Цветанов: МВР участва активно в разкриването на палежи на коли

Интернет
share

Това, което прави МВР, е да участва активно в разкриването на палежи на коли.

Прокуратурата е тази, която преценява дали има основание да се задържи лицето за 72 часа и след това лицето да продължи да бъде задържано. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти след връчването на годишните награди „Полицай на 2011 година”.

Цветанов отказа да коментира позицията на апелативния прокурор по време на разглеждането на мярката за неотклонение на Юлиян Ковачки в Софийски апелативен съд. „Не бих искал да коментирам дейността на един прокурор, аз разглеждам прокуратурата като цяло и ние сме получили необходимата подкрепа на доказателствата, събрани в началния етап на разследването.

Никой не говори за произнасяне на присъди или внасяне на обвинителен акт, ние се нуждаем от необходимото време, за да съберем допълнителни доказателства” – посочи Цветанов. Към началния етап от разследването смятахме, че имаме необходимите доказателства – това е преценено както от прокуратурата, така и от съда на първа инстанция, за да бъде задържано лицето – каза Цветанов.

Той коментира и факта, че Радослав Стоянов, обвинен за палежи на коли в столичния квартал „Западна фабрика”, бе пуснат на свобода срещу гаранция от 700 лв. „Стоянов си е признал за палежа и там предполагам, че делото ще приключи много бързо, защото по всяка вероятност ще се върви към споразумение” – каза Цветан Цветанов.
 

Водещи новини

Още новини