Валери Йорданов: Издирваме нов заподозрян пироман

  • 28 декември 2011 17:03

  • 2988
  • 1
Валери Йорданов: Издирваме нов заподозрян пироман
© Интернет
Разследването на палежите продължава. Имаме лице, обявено за издирване, каза шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.
 
Има три сигнала, свързани с издирвания пироман, по които вече се работи.

Шефът на СДВР подчерта, че има разлика между мярка „подписка” и картичка за Нова година, тоест лицето е обвиняемо, имайки предвид вече освободените от ареста заподозрени.

"Продължаваме събирането на доказателства. Събраното до момента е докладвано в прокуратурата - за палежите и за задържаните, каза още старши комисар Йорданов.

Преди два дни Софийски апелативен съд освободи от ареста Юлиян Ковачки поради липса на доказателства. Ковачки бе задържан на 15 декември.. Той е разследван като съпричастен към поредица палежи - на 22, 27, 28, 29, 30 ноември и на 2 декември в кварталите „Младост” и „Хаджи Димитър”, както и за запалването на приемна на районния инспектор на кв. „Младост”-2.

Преди това Софийският градски съд пусна от ареста и 33-годишния Владислав Николов-Куката и му наложи най-леката мярка за неотклонение – "подписка". Съдът освободи под парична гаранция и още един от сочените за подпалвачи - 27-годишния Радослав Стоянов, който бе задържан за палеж на лек автомобил в столичния кв. "Захарна фабрика"

Последвайте канала на

2988 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
rossen4i4o

2012.05.13 | 15:51

1
нали трябва да има оправдание за повсеместните проверки ,даже извикаите и армията и въведете вечерен час

Добави коментар

Водещи новини