Евгения Банева към президента: Направете ме правосъден министър (видео)

share

При вчерашния палеж са изгорели седем коли. Изгорял е и любимият ми "Майбах". Не знам още подробности, в момента текат следствени действия. Сантименталната стойност е по-голяма отколкото материалната. Това каза съпругата на бизнесмена Николай Банев – Евгения в ефира на БТВ.

Тя разкри, че това е било фирмен склад, в който са държали фирмени коли. „Аз мисля, че е станало най-малкото зло от всичко, което може да се случи, тъй като този склад се намира в непосредствена близост до мазутните складове на "Топлофикация-София", подчерта тя.

„Това е седмият пожар срещу нас в рамките на две години и половина. Преживяхме палежи, пребиване на наши служители, трошене на мои коли. От години се намираме в екшъна "Умирай сам". Многократно сме подавали жалби, но никой от полицейските управления не иска да си свърши работата. Многократно съм посочвала човека и на полицията и на прокуратурата. Това е човек, който иска да вземе пари от нас. Нашата държава позволява рекета“, смята Евгения Банева.

На въпрос дали зад нападенията не стои някой, който е свързан с фалиралите им предприятия, Банева каза: „Ние не сме фалирали нито едно наше предприятие. Фалирали сме при управлението на ГЕРБ. Това стана с натиск върху нас. Тук става дума от една поредица от законодателни актове. Основните проблеми са в съдебната система. Затова нямаме частни инвеститорски интереси, а бизнесът се изнася в чужбина“.

Любопитно е, че палежът става часове след като застраховките им са изтекли.

„Ако иска г-н Плевнелиев може да ме покани за служебен правосъден министър. Имам необходимото образование, а и опит. Изпитала съм на гърба си всички неуредици на съдебната система“.

Водещи новини

Още новини