Подземен бос поръчвал палежите в София

Булфото
share
Поръчителят на палежите на автомобили в София е един. Това е достатъчно известен бизнесмен от подземния свят, който за първи път работи професионално от страната на т. нар. бивши групировки, твърди ТВ7.
 
Тази версия разви в разговор с журналистката Диляна Гайтанджиева анонимен представител на групировките, които в момента контролират подземния свят в София.

Според него, палежите се организират елементарно. Хората, наети за мръсната работа, са организирани в йерархични групи, и повечето от тях не се познават един с друг. "Всеки работи като затворена клетка", обясни анонимният мъж. Според него, става въпрос за минимум две до три групи от по трима души, които взаимно не се познават.

По думите на мъжа, организацията, която извършва палежите, е на няколко нива. Поръчителят работи директно само с един човек, който спуска поръчката на отговорниците на групи, ангажирани с палежите.

Манията да се палят автомобили от София постепенно завладя цяла България. След столичните квартали изгоряха коли в Бургас, Несебър, Карнобат, Кърджалийско и Разградско.


 

Водещи новини

Още новини