Последната снимка на изчезналия олимпийски шампион по математика е от Витоша

share

Отличник и олимпийски шампион по математика е в неизвестност. Галин Статев е на 26 години от Ямбол. Той изчезва в началото на месеца и оттогава близките му нямат връзка с него, съобщава БТВ.

Следите на Галин се губят преди 20 дни, когато момчето се връща у нас от Германия. Пристига с автобус в столицата, за да започне работа в софтуерна фирма. Не се свързва обаче нито с бъдещия си работодател, нито с родителите или приятелите си.

Телефонът му е изключен, а последната качена снимка във фейсбук профила му е направена на Витоша.

Баща му каза, че за последно са се чули на 1 август. "Единствената негова последна публикация е една снимка в интернет публикувана около 20:00 часа. С един коментар "Време е за ново начало", което аз предполагам, че времето за ново начало това е новата му работа, на която той не се появява”. Младежът е трябвало да отиде на интервю за работа в компютърна фирма.

Галин е завършил Националната природо-математическа гимназия. Съучениците му го описват като един от най-изявените във випуска, скромен и интровертен. Медалист е от олимпиади по математика, приет с пълна стипендия в един от най-добрите университети в света – Масачузетския технологичен институт.

След мистериозното му изчезване Надя и другите от класа се организират в социалната мрежа и също търсят Галин.

Родителите и МВР призовават всеки, който има някаква информация за момчето, да се обади в полицията.

 


 

Водещи новини

Още новини