Изчезналият боинг с гръмнал локатор

  • 09 март 2015 08:40

  • 4137
  • 0
Изчезналият боинг с гръмнал локатор
© Getty Images

Подробен доклад по случая с изчезването на малайзийския боинг с с 239 души на борда разкри, че срокът на експлоатация на батерията на един от подводните локатори, монтирани на черните кутии, е изтекъл през декември 2012 г. предава в. "Индипендънт".

Уредът издава ултразвук, по който се издирват потъналите самолети, а плановата подмяна на батерията не е била извършена. Докладът от 584 стр. е изготвен точно година след трагедията от 8 март 2014 г. и описва детайлно всички подробности около изчезването на пътническия самолет, изпълняващ полет MH370 от Куала Лумпур за Пекин. В останалата си част докладът не дава основания да бъдат обвинени членовете на екипажа и не разкрива технически неизправности.

"Няма индикации за социална изолация, промени в навиците и интересите, небрежност, консумация на наркотици или алкохол от страна на пилота, втория пилот или кабинния персонал", се казва в документа, разпространен в Куала Лумпур. Така засега се отхвърля лансираната версия за евентуално самоубийство на пилота, пише в. "Телеграф".

Малайзия, Китай и Австралия обещаха вчера издирването на изчезналия преди година боинг на "Малейжа еърлайнс" да продължи. "Малайзия остава обвързана с издирването и продължава да се надява самолетът да бъде открит", заяви премиерът на страната Наджиб Разак. Китайският външен министър Ван И също потвърди, че търсенето няма да спре. Австралия, която ръководи издирвателните работи в южната част на Индийския океан, се изрази по-резервирано. Усилията за откриване на самолета не могат да продължат вечно, но докато има надеждни следи, търсенето ще продължи, заяви австрийския премиер Тони Абът.

Вижте снимки: Къде е полет MH370 - една година по-късно

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4137 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини