Георги Костов: МВР няма вина за изчезването на Фарук

Булфото
share

Вината за изчезването на турския гражданин, убил мотористи на пътя, не е на МВР. Това заяви в Сливен главният секретар на МВР Георги Костов, съобщи БТВ.

Пред журналисти той обясни, че мярката на Фарук Бекташ е била "домашен арест", при който задълженията на МВР са свързани с дейности, удостоверяващи единствено, че лицето е на посочения адрес, но не и с денонощната му охрана.
Според Костов, ако българското законодателство позволява при подобни мерки да се използват така наречените "затворнически гривни", броят на хората, избягали от правосъдието, значително би намалял.

В рамките на няколко часа, след като се е отклонил, колегите са установили това, че той не спазва наложената му мярка за неотклонение. Веднага са изготвили необходимия писмен документ и са сезирали съответния съд. След като съдът променя мярката му за неотклонение, МВР започва веднага издирване на лицето”, заяви главният секретар на МВР.
По-рано през деня мотористи се събраха на втори протест пред турското посолство заради изчезването на турския гражданин Фарук Бекташ, предизвикал катастрофата, при която загинаха семейство мотористи.

Водещи новини

Още новини