Мъж се изкатери по Тръмп Тауър с помощта на вендузи, разиграва полицията два часа (снимка+видео)

  • 11 август 2016 06:22

  • 6952
  • 0
Мъж се изкатери по Тръмп Тауър с помощта на вендузи, разиграва полицията два часа (снимка+видео)
© Getty Images/Guliver

Мъж се катери повече от два часа вчера по стъклената фасада на Тръмп Тауър в Ню Йорк с помощта на вендузи, събирайки стотици зяпачи, а полицията затвори съседните улици.

Катерачът, по бермуди и с раница на гърба, използваше също въже и нещо като хамут, за да се закрепи към стъклото, предаде Асошиейтед прес.

68-етажният небостъргач в Манхатън е щаб на кандидат-президентската кампания на Тръмп и на неговата бизнес империя и самият той живее там. Терасите и част от етажите са отворени за публиката. Тръмп в момента е на предизборна обиколка в Северна Каролина.

Полицаи се спуснаха към катерача с платформа за миене на прозорци, опитвайки се да го спрат, но той неколкократно сменяше посоката и ги заобикаляше. След като повече от два часа напразно се опитваха да го убедят, те свалиха няколко от големите стъклени панели на етажа над него и успяха да го издърпат вътре. Полицията беше поставила и огромна въздушна възглавница на улицата, в случай че мъжът падне.

След като бе заловен той бе изпратен в болница за психологически изследвания, след които ще бъде официално задържан под стража, съобщи представител на нюйоркската полиция, цитиран от Франс прес, предаде БТА.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6952 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини