Грък се опита да внесе български бензин в пластмасови туби

Булфото Архив
share

На граничния пункт Маказа спипаха грък, който пренася български бензин в пластмасови туби. Те се потресли, когато видели колко много бутилки има в багажника на колата му.

Гръцкият гражданин бил натоварил 100 литра бензин, който налял от наша бензиностанция. Той се надявал да премине необезпокояван на гръцка територия, но планът му не проработил. Колата му се движеше твърде бавно, което усъмнило полицаите, че в автомобила има голям товар. Това ги накарало да го спрат за проверка, съобщи БНР, позовавайки се на информация от гръцките медии. Полицаите изключително се възмутили от наглостта на гръцкия гражданин да пренася толкова бензин в тази жега.

„При 40 градуса температура това е истинска подвижна бомба“, коментираха от полицията пред гръцките медии. Този случай засилва предпазливостта на служителите по граничния пункт Маказа. Под внимание се взима фактът, че горивото у нас е много по-евтино отколкото в Гърция и точно това кара гърците да бъдат неразумни.

Иначе нарушителят, опитал да пренесе 100 литра български бензин, е задържан в полицейския участък в Комотини. Срещу него е повдигнато обвинение за нелегален внос на акцизна стока и поставяне в риск живота на хората, чакащи на границата. Автомобилът е конфискуван.

Водещи новини

Още новини