Арестуваха в болница бизнесмен, източвал "Мини Марица Изток"

share

Обявеният за международно издирване собственик на фирмата за автобусни превози „Сведи” Илия Илиев беше открит и арестуван в столичната болница “Света Ана”.

Мъжът е управител на регистрираното по Закона за задълженията и договорите „Обединение Автотранс”, което заедно с още две сдружения „Марица транс 2006” и „Превози Фаворит 2006” се разследва за пране на пари. Още в петък МВР съобщи за издирването, след като разследващи проведоха акция “Превозвачите” за дружества, ощетили „Мини Марица-изток”.

Трите юридически лица имали договори за превоз на служители на държавното „Мини Марица-изток” ЕАД-Раднево, на цена от над 3 лв./км, а на практика включените в тях по-дребни фирми са получавали с около 1 лв./км по-малко, пише "Монитор". Недоволните от подялбата на приходите били притискани да напускат, коментира директорът на полицията в Стара Загора Алекси Алексиев. По думите му цената от 3 лв./км била неизгодна и за държавното дружество, което подготвяло процедура за избор на нови превозвачи, тя обаче все още не била стартирана.

Водещи новини

Още новини