Норвежци, свидетели на снощната стрелба в Слънчев бряг: Помислихме, че е атентат

Булфото
share

30 норвежци станаха свидетели на престрелката в дискотеката в „Слънчев бряг”, при която беше прострелян Димитър Желязков – Митьо Очите, предава норвежкото издание Aftenposten, като цитира телевизия TV2.

„Настана пълен хаос. Скрихме се под масите. След това излязохме на бегом”, казват норвежци. Те обясняват, че са били страшно изплашени, тъй като са помислили, че става дума за терористичен атентат. Норвежкото издание пояснява за своите читатели, че в случая е прострелян известен български наркобос и неговите охранители.

Междувременно стана ясно, че лекари от София и Стара Загора пътуват към Бургас, за да помогнат за спасяването на простреляния с пет куршума Димитър Желязков-Митьо Очите. Той продължава да се бори за живота си след две тежки операции, съобщи БТВ. Желязков е на апаратно дишане. Според медици, тази нощ ще е критична за него, тъй като опасността за живота му още не е отминала.

Четири от петте куршума в тялото му са извадени. В бургаската болница чакат специалисти от София и Стара Загора да помагат. Цял ден днес тече кръводарителска акция в кръвния център и яки момчета на опашка даряваха.

Водещи новини

Още новини