Кървава саморазправа за отнето предимство на пътя, трима души са в болница (видео)

Novini.bg
share

Млад мъж е с опасност за живота, а други двама са сериозно ранени след кървава саморазправа в Раднево, съобщи БТВ.

По първоначална информация причина за инцидента е отнето предимство. Около 14,30 ч. вчера следобед в центъра на Раднево пламва спор между водачите на два автомобила. Причината е отнето предимство. Стига се до размяна на юмруци. Спорът обаче не свършва дотук, разказват очевидци. Те разказват, че от две коли излезли роми с пръти и ножове, наръгали едното момче, а други били с палки и ритали с крака.

Младите мъже са настанени в болница. Единият е с прободна рана в областта на белия дроб, вторият е с пукнат череп, а третият - със счупена челюст и с комоцио. Свидетели на саморазправата стават около стотина души. Побоят над тримата продължава три-четири минути. Не се намесва никой. Тепърва ще стане ясно кой е виновен за инцидента. Участниците в боя са установени и в момента са в полицията. В ромската махала на Раднево пък през изминалата нощ имаше засилено полицейското присъствие.

Старши комисар Николай Кирков, директор на ОД на МВР-Стара Загора, заяви по телефона, че състоянието на тримата пострадали е стабилизирано, но остават под медицинско наблюдение. Задържани за инцидента са четирима души. Разпитват се свидетели и продължаваме работата по случая. Не искам да давам оценки и моето мнение, защото все още се изяснява обстановката и се събират доказателства, допълни той. По думите на комисаря двете групи, които са се сбили са се познавали и преди това, но не може да се говори за организиран побой. 

Водещи новини

Още новини