Закопчаха серийни крадци във Варна

share

Задържани са двама мъже, извършвали грабежи във Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР.  За залавянето им помогнали граждани, станали очевидци на престъпленията.

Вчера във Второ РУП 43-годишна варненка подала сигнал, че около 19.05 часа била ограбена. На кръстовището на булевардите “Цар Освободител” и “Осми Приморски полк”, докато изчаквала на червен светофар, непознат отворил вратата на колата й “Тойота Ландкруизър”, взел чантата й, оставена на предната седалка и избягал. Свидетел на престъплението станал 21-годишен младеж, последвал крадеца, който се качил в лек автомобил “Рено Сценик”. Колата потеглила към икономическия университет. Секунди по-късно станала причина за катастрофа с “Джип Чероки”, движещ се по ул. “Л. Каравелов”. Това забавило крадеца, тичащият след него младеж го настигнал и успял да го задържи до пристигането по полицейски патрул.

Установено е, че извършителят е 26-годишният С. Х. от Бургас, криминално проявен за престъпления по чл. 194 и чл. 216 от НК. Дамската чанта - обект на грабежа била открита у него с всички вещи на собственичката. 26-годишният мъж е задържан, образувано е досъдебно производство по чл. 198 от НК.

На 15 ноември около 22.30 часа непознат нападнал 55-годишна варненка в района на Медицинския университет. Издърпал чантата й и побягнал. Очевидец на престъплението станала 20-годишна студентка, която разхождала кучето си. Момичето веднага последвало бягащия. Настигнало го зад спортната зала в града и респектиран от кучето, беглецът спрял. С помощта на мъж и жена, живеещи в близост, авторът на грабежа бил задържан до пристигането на патрулен автомобил.

Установено е, че извършителят е 22-годишният М.Х. от Варна. Образувано е незабавно полицейско производство и няколко часа по-късно бил осъден от Районния съд - условна присъда от 10 месеца лишаване от свобода.

Водещи новини

Още новини