Починалата родилка - поредната лекарска грешка?

share

Защо си отиде 35-годишната родилка в Шейново? От болницата отказват коментар, отказват и да пуснат камерата на ТВ7, отказват и да издадат смъртен акт на починалата Надежда.

Малката Габи е на година и 10 месеца и още не осъзнава, че няма да види майка си. Тя рисува пред камерата, каза, че рисува майка си.

"Не смятам, че истината ще излезе наяве, макар че ще я търся", каза приятелят на починалата жена. По думите му са казали първоначално като причина за смъртта й белодробна емболия. После обаче са скрили документите и сега не казват нищо.

Мъжът й вярва, че ако са били платили 350 лева на лекарите, са щели да й обърнат повече внимание и да не я оставят да се разхожда по стълбите и навън по студа с разкритие. Именно "да се разхожда" са я посъветвали лекарите.

Роднините се надяват новороденото момиченце да оцеле и смятат да го кръстят Надежда - в памет на майка си.

"Уредих проверка от РЗИ-София, аутопсия и експертиза", каза по телефона министърт на здравеопазването Стефан Константинов. Не са искани пари, категоричен е той. По думите му жената е била в клинична смърт и лекарите са направили цезарово сечение, за да спасят бебето. Нека видим какъв е резултата от аутопсията. Има ситуации в акушерството, които са много драматични и ако е лекарска грешка, ще има наказани и роднините ще научат цялата и чистата истина, каза министър Константинов.

Водещи новини

Още новини