Младеж почина в ИСУЛ след рутинна операция

  • 08 февруари 2012 20:07

  • 2719
  • 0
Младеж почина в ИСУЛ след рутинна операция
©

24-годишен младеж почина след рутинна операция в ИСУЛ. Смъртта му е мистерия и за ръководството на ИСУЛ. В болницата започва проверка по случая.

Преди седмици Владислав си напипал бучка в областта на гърдите и постъпил в ИСУЛ, за наглед безобидна интервенция. Образуванието се оказало доброкачествено, а операцията - успешна. Часове по-късно момчето внезапно се влошило.

Часове по-късно момчето издъхва в реанимацията. Хирургът, който го е оперирал, е категоричен, че смъртта му няма общо с операцията.

„Аз съм шокиран, няма общо с операцията. Всички предварителни изследвания са спазени на 100 процента”, каза д-р Теофил Седлоев

Първоначалните данни от аутопсията показват, че причина за смъртта е остра сърдечно-съдова недостатъчност. Не е ясно, обаче какво е довело до нея.

По думите на шефът на болницата доц. Бойко Коруков колегите му няма как да се отгатнат настъпване на остра сърдечно-съдова недостатъчност. "За съжаление има и такива неща в медицината. Работим на границата между живота и смъртта", каза доц. Бойко Коруков.

Последвайте канала на

2719 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини