Мъж се хвърли пред метрото на станция "Бели Дунав" (обновена+снимки+видео)

Булфото
share

Във връзка с инцидент на метростанция "Бели Дунав" временно е преустановено движението на метрото в участъка от "Бели Дунав" до метростанция „Мария Луиза“.

Това съобщават от пресцентъра на Столична община. Полицията работи по изясняване на обстоятелствата. 

Директорът на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев съобщи за Novini.bg, че мъж се е засилил и е скочил пред метрото. "Преглеждаме видеозаписите в момента и ясно се вижда, че мъж се засилва и скача пред един от влаковете. Най-вероятно става въпрос за самоубийство, но не мога да коментирам повече. Полицията е на място и разследва" каза още инж. Братоев.

От СДВР съобщиха за Novini.bg, че сигналът за инцидента е подаден в 11.30 часа. За момента информацията е, че мъжът е жив. Предприети са действия той да бъде изваден. 

Мъжът, който скочи пред влак в метрото, е жив, предаде репортер на Novini.bg. Полицаи, пожарникари и медицински служители са успели да го извадят изпод мотрисата. Малко по-късно той беше откаран с линейка към "Пирогов".

Линията на метрото в участъка от "Бели Дунав" до метростанция „Мария Луиза“ бе затворена за няколко часа, като бяха осигурени автобуси, които да извозват хората. На всички ходове на метростанцията имаше полицаи, които не допускаха гражданите и ги упътваха.

В 14.00 часа движението по втората линия на метрото в участъка между станция "Бели Дунав" и "Мария Луиза" бе възстановено.

Мъжът, който по-рано днес опита да се самоубие в метрото, е в шоковата зала на болница "Пирогов" и предстои да му бъдат извършени високоспециализирани изследвания, съобщиха от лечебното заведение.

Водещи новини

Още новини