Откриха оранжерия за марихуана в апартамент

share

Ямболските криминалисти разкриха оранжерия за отглеждане на марихуана в апартамент.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Ямбол. Задържани са двама мъже, произвеждали наркотичното растение с цел разпространение.


Спецакцията е проведена вчера на територията на областния град. В хода й криминалистите от РУ „Полиция” – Ямбол са извършили претърсване в дома на 24-годишния С.К., на ул. „Срем”. Там те открили вътрешна стая с оборудване за отглеждане на канабис. Част от помещението е изолирано с алуминиево фолио и оборудвано с кварцови лампи, рефлектори, дросели и таймери.

Намерени са 42 саксии с растения в различен стадии на растеж, които при направения наркотест са реагирали положително за марихуана. В девет цилиндрични форми от пръст са посети за разсад семена. В стаята са открити и множество торове както и схема за съотношенията им при поливане на растенията.

В хода на процесуално-следствените действия са събрани данни, че С.К отглежда канабиса съвместно с Й.Д. на 26 години от Ямбол с цел продажба. Мъжете нямат криминално минало. Двамата са задържани са за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

 

Водещи новини

Още новини