Задържаният нападател на инкасо автомобил е признал всичко

Булфото
share

Пълни самопризнания за извършения опит за въоръжен грабеж на инкасовия автомобил в Средец е направил задържаният 20-годишен бургазлия Б. Б. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, позовавайки се на информация от Апелативната прокуратура в Бургас.

В автомобила, паркиран пред пощенския клон на града, е имало 140 000 лв., предназначени за пенсии на хората от региона. Според информацията Б. Б. бил въоръжен със спрей и газов пистолет. Целта била той да отклони вниманието на охранителите, докато братовчед му - Х. Б., се качи зад волана на инкасовия автомобил.

Предстои утре да бъде разгледана мярката за неотклонение на Б. Б. пред състав на Бургаския окръжен съд. Намереният в нападателите пистолет е даден за експертиза. Охранителите са разпитани и освободени, срещу тях не е повдигнато обвинение, уточняват от Апелативната прокуратура.

По повод на убийството на Х. Б. ще бъде образувано отделно дело. Работата по случая продължават служители на Районното управление в Средец. Образувано е досъдебно производство.

Водещи новини

Още новини