Навлязъл в насрещното ТИР причинил катастрофата с българи в Македония

Архив
share

Товарен автомобил, навлязъл в насрещната лента за движение, е станал причина за катастрофата с българи в Македония. Това каза пред БТА шофьорът на автобуса Любомир Лазаров /38 г./ от дупнишкото с. Слатино.

Той е управлявал автобуса на дупнишката фирма "Мегатранс", който се преобърна в дере на 2 февруари по пътя между Ранковци и Крива паланка в Македония.

"Това е тесен участък. Забелязах, че идващият срещу мен ТИР е частично в моето платно. Имах чувството, че се разминавам с него на четири пръста разстояние. Инстинктивно завих в дясно. В този момент задната част на автобуса пропадна в канавката. Опитах да го изкарам отново на платното, но автобусът тръгна надолу", разказа Лазаров. След като той изпуснал управлението, автобусът се преобърнал в дерето.

Шофьорът на автобуса бе категоричен, че той е бил в изправност. Лазаров каза още, че познава добре пътя, защото е минавал от там стотици пъти.

Собственикът на дупнишката фирма "Мегатранс" Кирил Илков днес не беше в офиса на фирмата си в с. Червен брег, община Дупница. Негови колеги съобщиха, че спешно е заминал за Крива паланка по повод на инцидента.

Водещи новини

Още новини