Яко меле в София, 16 човека пребиха мъж

share

Криминалисти от Първо районно управление заловиха мъж, причинил тежка телесна повреда на свой опонент по време на свада.

Сигналът за инцидента бил получен на 10 ноември през нощта от дежурния лекар в столична болница. Той съобщил за постъпил за лечение пациент с фрактура на ларинкса. Пристигналите на място служители на реда установили самоличността на потърпевшия – С.И. /31 г./ от кв. „Христо Ботев”.

В хода на разследването станало ясно, че свадата между него и опонента му с прякор Чоки се разгоряла около полунощ в къщата на пострадалия на ул.”523”. В помощ на побойника дошли още 15-тина негови роднини и приятели, които се нахвърлили върху домакина.

В суматохата Чоки ударил стопанина с юмрук в гръкляна и го стоварил на земята. В тежко състояние и със затруднено дишане потърпевшият бил транспортиран в болница, където лекарите установили счупване на ларинкса. Пациентът бил оставен за лечение и в момента няма опасност за живота му.

Служителите на реда установили самоличността на извършителя – Н.С. /27 г./. В неделя той бил задържан в кв. „Христо Ботев” и доведен в полицията, където признал стореното. Известният на органите на реда за кражби и грабеж, с условна присъда за кражба, бил задържан с постановление на прокуратурата за 72 часа. По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл. 128 от НК.

Водещи новини

Още новини