Методи Андреев: Русия и Израел имат пръст в Катуница

share

Бившият шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев допусна чуждестранна намеса в насаждането на междуетническо напрежение, свързано с печалните събития в пловдивското село Катуница от края на месец септември тази година. Като основни външни "играчи" той посочи Русия и Израел.

"Кое е най-ценното нещо, което е останало в България?", попита Андреев и отговори сам: "Етническото спокойствие". Той обърна внимание, че държавата ни е сред малкото на Балканите, в които няма конфликти въз основа на произхода на населението. "Това прави България привлекателна за инвестиции, което не се харесва на всички", уточни пред TV7 Методи Андреев.

В този ред на мисли той попита: "Защо никой не обръща внимание на публикациите, в които се разкриват близки взаимоотношения на ромските босове с хора на руските служби?". Методи Андреев обърна внимание, че Израел също следи отблизо случващото се у нас.

Отношение по темата взе и емблематичният спортен журналист Георги Атанасов, който потвърди, че по време на българо-циганските вълнения у нас агитката на "Зенит" (Санкт Петербург) - любим клуб на президента Дмитрий Медведев, е издигнала огромен транспарант по време на футболен мач, гласяща "България за българите". "Не твърдя, че това е израз на руска намеса във вътрешните ни дела, но го допускам", лаконичен бе Атанасов.

Водещи новини

Още новини