Собственикът на буса от летище София кацна, отведоха го на разпит

Булфото
share

Единият от мъжете, докарали съмнителния бус на летището в София, кацна на българска земя и е отведен за разпити в полицията.

По думите му той е амбулантен търговец. Казва се Арташес Тигранян, на 41 години е, съобщи Нова телевизия. Тигранян е летял със свой приятел - Геворк Геворгян - който обясни пред Нова, че с Арташес Тигранян разбрали за паниката зараду буса на Летище София едва вчера. По думите на Геворгян неговият приятел живее в Белгия, където се занимава с бизнес с козметика. Пътувал е до Брюксел, за да оправи документи, заради които не са го пускали да натовари стоката си на кораб.

Изоставеното превозно средство със съмнителен багаж в него вдигна на крак полиция и пътници на летището във вторник. Според експерти по сигурността има голяма вероятност историята с бомбената заплаха, която изнерви пътници и полиция, да се окаже стрес тест, извършен от терористи, за да бъде изпробвана реакцията на властите у нас при критична ситуация. Ако това е така, според главния секретар на МВР Георги Костов, службите са работили по правилата. Засега виновен за хаоса е пресаташето на летището, която заяви пред медиите, че в белия бус има бомба.

Водещи новини

Още новини