15-годишна ученичка беше убита в двора на Професионалната гимназия по икономика в Сливен (снимки)

Булфото
share

Ученичка в девети клас е била убита в Професионалната гимназия по икономика в Сливен рано следобед днес. Сигналът за инцидента е подаден около 13:50 часа на тел. 112, съобщиха от МВР.

28-годишен мъж от село Струпец влязъл в двора на училището, нападнал и нанесъл прободни рани на 15-годишната Симона, която е починала на място, както и на неин познат. Пострадалият мъж, както и нападателят, който се е опитал да се самоубие с газов пистолет, са откарани в болнично заведение, лекари се борят за живота им.

Вероятно става дума за любовна драма.

Момичето е било с прободни рани във врата, корема и гърдите.

От областната болница в Сливен съобщиха, че трима души са били приети с наранявания след инцидента в училището. Те са транспортирани в болницата около 14:00 часа. 28-годишното момче е простреляно в устата с газов пистолет. Прави му се скенер, тъй като не може да говори.

При инцидента е пострадала и психоложката на гимназията, която се е опитала да предпази момичето, потвърждават от полицията. Тя е приета в болницата също с прободни рани.

Родители, с разрешението на директора, вземат децата си от 12-то училище, което дели един и същ двор в Професионалната гимназия по икономика. От икономическия техникум са изведени три момичета и три момчета, които да дадат показания в полицията.

Пред журналисти съседи казаха, че убиецът е 30-годишен мъж на име Красимир, който е бил наркозависим и наскоро е излязъл от затвора.

Водещи новини

Още новини