Сидеров се забърка в нов скандал, нападна жена и блъска полицаи в центъра на София (обновена+видео)

Булфото (архив)
share

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров стана главно действащо лице в шумен среднощен скандал пред магазин за алкохол и цигари.

Според информация на репортер на БТВ Волен Сидеров и Десислав Чуколов спрели пред "клекшопа" в близост до НАТФИЗ и заявили, че вътре има наркотици. В този момент мъж и жена се спрели, за да си купят цигари. Сидеров хванал жената за ръката и взел телефона ѝ. От Театралната академия излезли много хора и станал скандал. След това на мястото пристигнали и много полицаи. По първоначална неофициална информация, той е ударил полицейски служител, съобщава Нова телевизия. На мястото на инцидента са пристигнали шефът на СДВР Младен Маринов и главният секретар на МВР Георги Костов.

Сидеров е подсъдим в дело за хулиганство заради инцидента на летище „Варна“ от миналата година. По време на полета от морската ни столица към София възникнал скандал между Сидеров, депутати от „Атака“ и френската дипломатка Стефани Дюмортие. Ситуацията не се успокоила и след като самолетът се приземил, а на летището Сидеров ударил полицай.

Лидерът на „Атака“ твърди, че този процес е политически и има за цел да му попречи да се кандидатира за президент. Това не е единственият подобен случай, в който се Сидеров или членове на неговата партия се замесват. През пролетта на миналата година мъж твърдеше, че е бил тормозен от политика в столичен ресторант. Политици от „Атака“ крещели в лицето на мъжа въпроси дали ще гласува за партията им, а накрая той бил и физически нападнат.

Може би най-известен обаче е скандалът на Сидеров от септември 2013 г., когато той и членове на партията му вилняха в белгийски ресторант. Към края на вечерта, недоволни от обслужването, те се държали агресивно, а накрая опитали да си тръгнат, без да си платят сметката.

През 2010 г. Сидеров участва в друг „самолетен“ скандал. По време на полет от София до Франкфурт той обиждал обслужващия персонал. Заради инцидента във въздуха при кацането на самолета бил посрещнат от полицаи, които обаче също били обиждани от българския политик. Германската прокуратура започна разследване, което впоследствие беше прекратено.

Съвсем наскоро Волен Сидеров стана баща за първи път. Синът му - Волен Сидеров-младши, се роди преди по-малко от месец, на 17 септември.

Свидетели на случката разказаха пред камерите на Нова телевизия, че политикът е проявил агресия към собствениците на магазина. На любителско видео се вижда как депутатът от „Атака” Десислав Чуколов стои насред насъбрала се тълпа. Той снима и те снимат. „Видях как доста пияният Деислав Чуколов и също така доста пияният Волен Сидеров вървяха по улицата. Малко по-късно стана тарапана, дойдоха полицаи, собствениците на клекшопа и впоследствие мисля, че Чуколов удари собственика на магазина”, разказа свидетелят Радослав Петров.

Собственикът на магазина Александрина Симеонова пък твърди, че Сидеров и дръпнал телефона от ръката, след като се опитала да заснеме случващото се. „Телефонът ми падна на 3 - 4 метра зад мен и той започна да ме стиска за лакътя”, казва Симеонова.

„Установявам, че в този обект се продават безакцизни стоки. Не случайно повиках полицията. Полицията, която дойде тук, започна да охранява, да слага чадър на този обект”, заяви от своя страна Волен Сидеров. Той е категоричен, че във въпросния клекшоп се предлагат наркотици и нелегален алкохол. Как лидерът на „Атака” е получил този сигнал, не стана ясно. 

В последствие служители на МВР са направили проверка на магазинчето. Резултатът според собственичката е, че вътре няма дрога, нито цигари без бандерол. Разследването на Сидеров и компания е приключило след 4.30 часа.

Водещи новини

Още новини