Пожар изпепели 150 дка треви и храсти, 3 коня и лека кола край Слънчев бряг (снимка+обновена)

Светослав Веселинов
share

Около 150 декара сухи треви и храсти изгоряха при пожар край Слънчев бряг. За инцидента първоначално съобщи наш читател, който ни изпрати и снимка.

След това информацията потвърди пред Novini.bg говорителят на МВР-Бургас Цветелина Рандева, която уточни, че огънят е близо до комплекс Съни Бийч Хилс, край „Ханска шатра“. Пламъците са лумнали в гориста местност около 14 часа.

Пожарът е тръгнал от сухи треви и храсти на голяма площ, обясни тя. За разрастването на пожара е допринесло ветровитото време.

Напълно е изгоряла намираща се в близост до "Ханска шатра" конюшня. Изгорели са 3 коня и паркиран в близост автомобил. Не са засегнати сгради в намиращия се в района комплекс. Няма сигнали за пострадали хора.

Огънят е локализиран от общо 6 противопожарни екипа от Несебър, Бургас и Поморие, служители от Държавно горско стопанство - Несебър, община Несебър и доброволчески отряд.

Задимяването е огромно. Пътят Бургас - Варна е замъглен и това дълго затрудняваше движението. Трафикът се регулираше от 3 полицейски автопатрула.

Малко преди 17:30 часа движението по път I-9 Варна - Бургас бе възстановено, увериха от АПИ.

От МВР обаче призовават шофьорите да шофират с повишено внимание.

Водещи новини

Още новини