Баща и син са задържани за разфасоване на крадени коли

Интернет
share

Криминалисти на Районно управление „Полиция” (РУП)-Петрич и СДВР задържаха баща и син, занимавали се разфасоване на крадени коли и разпродажба на частите им.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР. В работилницата им е открит обявен за издирване автомобил и множество части от други откраднати возила. Авторемонтната работилница, разположена в двора на бившата МТС в село Камена, била собственост на бащата – 40-годишния Л.А., криминално проявен и осъждан.

До нея служителите на РУП-Петрич стигнали в хода на предприети издирвателни действия по жалба за откраднат от столицата лек автомобил „Рено”, подадена през юни т.г. . Днес те изненадали собственика и сина му – 20-годишния О.М., докато усърдно работели над колата.

При последвалото претърсване на района криминалистите открили множество части от други противозаконно отнети автомобили от различни райони на столицата. По първоначални данни, след като разфасовали автомобилите, двамата родственици продавали частите им. Двамата са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая в РУП - Петрич е образувано досъдебно производство, сезирана е прокуратурата.

Работата по случая продължава съвместно със СДВР.

Водещи новини

Още новини