Откриха труп на тийнейджър в Борисовата градина (обновена+видео+снимки18+)

Булфото (архив)
share

Тяло на 16-годишен младеж е намерено в Борисовата градина днес, съобщиха от МВР за Novini.bg.

Сигналът е подаден около 12 часа на телефон 112. Момчето е открито на пейка в парка, на около 50 метра от паркинга на БНР. Мястото е отцепено от служители на Четвърто РПУ и Столичната дирекция на вътрешните работи. По първоначални данни смъртта е настъпила вследствие на прободна рана с нож.

Служители на Столичната дирекция на вътрешните работи извършват оглед, разпитват се и минувачи. Все още не може да се каже кога точно е извършено убийството. Полицейското присъствие е засилено.

На място е и Младен Маринов, шеф на СДВР, предаде репортер на Novini.bg. По непотвърдена информация момчето е ученик в Търговско-банковата гимназия. Бил е в 9-и клас. В момента разпитват негови приятелки.

Убитият деветокласник се казва Георги и е бил много добър ученик.

Твърде възможно е трупът на убития деветокласник от Търговско-банковата гимназия Георги Игнатов да е преместен от друго място и да е положен на пейката в Борисовата градина, където е открит тази сутрин, гласи една от версиите. По непотвърдени данни момчето е издъхнало часове по-рано от времето на откриването му. Не е изключено минувачи да са го забелязали, но да са го помислили за спящо.

Огледът на мястото на убийството все още продължава. Родителите на ученика са били на мястото и са си тръгнали от там.

Разследващите са обходили мястото с металотърсач, но не са открили нож или друг остър предмет. Под пейката, където лежи тялото на Георги, няма кръв. Той е облечен с червена тениска, от което не личат и кървави петна по дрехата.

Според запознати, Георги е бил фен на "Левски".

Кола на Съдебна медицина вече извози тялото на деветокласника.

Водещи новини

Още новини