Потърпевш от ромските набези в Гърмен извади пистолет в ефир (снимка)

share

Трето денонощие жителите на Гърмен не са спали. Напрежение между българско и ромско население все още има.

Шефът на благоевградската полиция Христо Разсолков каза: "Апелирам хората да ни сезират и да подават сигнали, за да може да има ответна реакция от наша страна. От началото на годината има общо регистрирани 15 жалби в Гърменско, като само 4 са за кражби. От тези 4 две са разкрити", коментира той. "Мисля, че регионът е сравнително спокоен на фона на цялата страна", отбеляза Разсолков и допълни, че не бива хората да се саморазправят.

Дядо Божик от Гърмен многократно се е сблъсквал с крадци. "Какво ли не ми откраднаха. Този, който крадеше го хванах и мислех да го утрепя. След това броих до 3 и го оставих", сподели възрастния мъж пред БТВ. "Тя природата го наказа него, той почина", добави той.

Мъжът си спомня, че след кражбата на две лозарски машини е подал жалба в полицията, но оттам са му казали, че стойността на откраднатото е малка и не са предприели никакви действия. Дядо Божик призна, че вече се пази сам и показа пистолета си в ефир под носа на шефа на благоевградската полиция. Той от своя страна го призова да прибере оръжието.

Водещи новини

Още новини