Разследването за прегазения граничен полицай забуксува

share

Разследването за прегазения полицай на границата забуксува, след като един по един задържаните за каналджийство бяха освободени.

В ареста засега остават двама мъже, за които се предполага, че са шофирали колите с имигранти, една от които блъсна полицай при опит да ги спре при свиленградското село Сладун вчера. Засега повдигнати обвинения няма, съобщи БТВ.

Сладун е само на 500 крачки от Турция. Опитът на граничарите да спрат поредната кола на трафикант завърши с катастрофа. И един прегазен полицай. Гонката между полицаи и трафиканти приключва, след като граничен полица се опитва да спре нарушителите. Днес за инцидента напомнят само следите от гуми и чифт ръкавици на дознателите. 24 часа след инцидента животът на пострадалия полицай е вън от опасност. Но името на нарушителя все още е неизвестно.

„Не мога да кажа към настоящия момент кой точно е шофирал и към кого да повдигнат обвинение по този случай”, заяви Милен Пенев, директор ГД „ Гранична полиция”. Един от задържаните предполагаеми шофьори е от Капитан Андреево. Всеки нелегален пътник плаща по 180 евро, за да бъде транспортиран от границата до столицата.

Според разследващите трафика на един човек през граница започва от 500 и може да стигне до 15 хиляди евро за така наречените ВИП персони. Само малка част от тези пари обаче остават при родните трафиканти, тъй като каналът обикновено свършва далеч в Западна Европа.

Водещи новини

Още новини