Закопчаха варненец за трафик на хора

Булфото
share

Полицията във Варна задържа мъж за вътрешен трафик на хора.

Това съобщи на пресконференция комисар Димитър Димитров, директор на Областна дирекция на МВР-Варна. След утвърден план, образуван на 27 юли, този петък полицията е пристъпила към реализиране на досъдебно производство за вътрешен трафик – склоняване към проституция и свождане към такава.

В апартамент на улица „Гео Милев” №9 е била задържана проститутка, която в момента е бил с клиент от град София. Впоследствие е бил задържан и собственикът на апартамента, както и таксиметров шофьор, за който е имало събрана информация, че превозва проституиращи момичета до посочен адрес. Три от лицата са били разпитани пред съдия и в момента е задържан собственикът на апартамента Д.С.В. на 35 години, който има четири присъди. По думите на Цветанка Гетова, директор на Районна прокуратура-Варна, мъжът е задържан за 72 часа, повдигнати са обвинение по член 159 а за трафик на хора, за което престъпление е предвидено лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 3000 до 12 000 лева.

Освен това мъжът, може да бъде обвинен и за системно предоставяне на помещения за установени към момента три лица за полови сношения. За това престъпление наказанието е до 5 години лишаване от свобода и глоба от 1000 до 5000 лева. По думи на Гетова внесено е вече искане за налагане мярка на неотклонение „задържане под стража”.

Водещи новини

Още новини