Баба и дядо дадоха над 10 бона на телефонни измамници

share

Двама възрастни хора от Сливен са станали жертва на телефонни измами, като са предали на непознати хора общо над 10 000 лева, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Сливен.

При първият случай 75-годишна жена е дала на непознат 5200 лева, след като на 10 март е била уведомена по телефона, че дъщеря й е пострадала при трудова злополука. Измамникът е заявил, че пострадалата се нуждае от животоспасяваща операция в болница "Пирогов", след взрив на газова бутилка. В разговора са се включили и мними представители на пожарната, болничното заведение и здравната каса. За да няма възможност да се обади на своите близки или на тел.112, измамниците са поискали от жената да не затваря  телефона и да им продиктува номерата на банкнотите, докато
пристигне куриер на адреса.

При втория случай на 13 март мъж на 80 години е предал сумата от 5000 лева на непознат, за да освободи пратка от митницата. При телефонното обаждане той е разпознал гласа на свой племенник. Поискана му е била сумата от 5000 лева, за да се освободи пратка от 10 броя климатици - холандско производство, като парите ще му бъдат възстановени от племенника. По случаите са образувани досъдебни производства.

Водещи новини

Още новини