Зико си взел сувенири от Вероника - синджир, пръстен и парфюм

Булфото
share

На излизане от съдебната зала, където днес се гледаше мярката му за постоянно задържане, циганинът, който си призна за убийството на студентката Вероника Здравкова, се оплака, че го биел и тормозел някой си Йоско от Горна Оряховица, затова бил направил самопризнания. Криминалисти обаче казаха, че сред полицаите и сред контингента им няма лице с такова име.

“Приличам ли ви на убиец?”, обърна се към журналистите 39-годишният Илиян Здравков-Зико, попитан защо е убил Вероника, и то с 8 удара.

Килърът си оставил за спомен синджирчето на Вероника, парфюма и нейния пръстен, съобщи “24 часа”. Криминалистите ги открили в жилището на брат му в Горна Оряховица, където рецидивистът бе арестуван в нощта срещу 6 март.

“Съгласен съм да остана в ареста. Не съм се укривал”, каза задържаният. Служебният му защитник Кирил Станчев също отбеляза, че нямат никакви правни и фактически аргументи да искат по-лека мярка.

По-рано пред съдебната зала адвокатът каза, че няма никакво съмнение, че Илиян е извършил убийството. Циганинът бил хазартен тип. Извършвал престъпления, без да му мисли, и ако го хванат - хванат.

Зико е привлечен като обвиняем за грабеж, придружен с убийство. За жестокото деяние го грозят от 15 до 20 г. затвор, до живот или до живот без замяна.

23-годишната Вероника Здравкова бе убита на 28 февруари вечерта край моста при жп гарата във Велико Търново. Смъртта на момичето е настъпила вследствие на удари по главата с оръжие, подобно на тесла.

Според разследващите момичето е станало случайна жертва на рецидивиста, който по това време чакал влак за Горна Оряховица. При самопризнанията си циганинът посочил, че от чантата на студентката е откраднал 25 лв. и дебитната карта. Точно при опит да изтегли пари от картата вечерта след убийството Здравков е засечен от полицията.

Водещи новини

Още новини