Видео показва последните часове на Вероника, Слона е до нея (снимки)

  • 06 март 2015 11:10

  • 7387
  • 2
Видео показва последните часове на Вероника, Слона е до нея (снимки)
©

Шестминутното видео от фаталната нощ, в която бе убита Вероника Здравкова, може би ще разкрие убиецът й. То е направено от охранителна камера на великотърновско заведение, което се намира в непосредствена близост до мястото, където беше открито тялото на 23-годишната студентка, съобщава Блиц.

Записът е бил предоставен на медията от собственика на заведението.

Таймерът на охранителната видеокамера е отбелязал 9,45, но реалното време, в което тя е влязла в заведението, е точно 9,38, тъй като часовникът е със 7 минути напред.

Изключителността на записа се състои в това, че ясно се виждат редица подробности от последните часове на Вероника, които може да се окажат ключови за разследването. А именно - кои са хората в заведението, където си купува кафе на път за работа, как точно е била облечена, както и всички вещи, които е носила със себе си.

На кадрите се вижда и портмонето на 23-годишната студентка, което ще бъде сравнено с намереното от журналисти на стотина метра от лобното място на момичето.

Кадрите показват, че на бара до Вероника е застанало едно от лицата, които бяха и основни заподозрени – 58-годишният Тодор Борисов Янков, по прякор Слона. Бившият затворник беше задържан заради тежкото си криминално минало. Впоследствие той беше освободен – след 3-кратно изследване с полиграф. Издържал е теста на детектора на лъжата и след проверка на алибито съмненията към Слона отпаднаха поради липсата на каквито и да било доказателства за вина.

Дали засечката му с Вероника в заведението сутринта преди убийството ще се окаже ново обстоятелство в разследването – вероятно ще се проверява в хода на досъдебното производство. Със сигурност факт е едно – Вероника разтваря портмонето си, за да плати на бара, като в този миг ясно се вижда как се обръща надясно и в този момент се появява Слона.

На видеозаписа се вижда ясно и какъв е телефонът на момичето – бял на цвят. Това е и една от вещите, които оперативните работници от „Криминална полиция“ издирват.

Кадри: Блиц


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7387 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2015.07.16 | 10:15

2
Заради такива изверги трябва да се върне смъртното наказание,просто те нямат место в тази държава.

2015.07.08 | 00:04

1
Каквито ни управниците такъв и народа.

Добави коментар

Водещи новини