Наркоман сложил бомбата под колата на Сашо Диков?

share

Наркозависим, който е готов за 200 лв. да продаде майка си, само и само да си осигури дози за близките няколко дни, това е профилът на вероятния атентатор, заложил бомбата под колата на журналиста Сашо Диков, пише в. “Труд”.

Пореден ден агенти на ГДБОП и криминалисти се опитват да влязат в дирите на прекия извършител и поръчителите на зрелищното посегателство срещу водещия. Смята се, че причините за взрива в четвъртък в столичния квартал “Гоце Делчев” са свързани с политиката. Както и че конкретният бомбаджия е приел задачата най-вероятно чрез посредници. Разследващи с опит обясниха, че в подземния свят най-често поръчките се изпълняват от хора, страдащи от някаква зависимост. На първо място са наркоманите, на второ - пристрастените към хазарт или дребни предприемачи, затънали в дългове към босове.

“Разследването е в начален етап и към момента наши служители не участват в екипите, създадени за разкриване на това престъпление”, каза пред “Труд” комисар Неделчо Стойчев, шеф на Института по психология на МВР. Той уточни, че по случая “Сашо Диков” към момента в института не са водени хора за разпит с детектора на лъжата.

“Бях в събота в ГДБОП, където дадох показания, но ми препоръчаха да не споделям за какво са ме питали”, заяви Сашо Диков.

Водещи новини

Още новини