Ясна е самоличността на убиеца на Вероника (обновена)

share

Задържаният за убийството на 23-годишната Вероника е Илиян Здравков, на възраст между 40 и 50 г. Наскоро е излязъл от затвора, съден е за грабеж, съобщава "24 часа".

Миналата година край гарата в Горна Оряховица той по идентичен начин нападнал жена, тръгнала на гости при приятеля си. Взел й чантата с 400 лв.

Признал си е за убийството, удрял е Вероника с тесла.

В момента го разпитват в РПУ Горна Оряховица, няма още повдигнато обвинение.

За задържането му бе съобщено по-рано днес.

Той е бил спипан в 3 ч през нощта в Горна Оряховица. Със залавянето му е бил ангажиран целият полицейски ресурс от Велико Търново и останалите управления в региона.

Шефовете на областната дирекция на МВР и прокуратурата се събраха рано сутринта на съвещание.

Според информация на "24 часа" задържаният мъж, е криминално проявен от района на Полски Тръмбеш. Въпреки, че е бил спипан тази нощ в Горна Оряховица, той не е жител на железничарския град и не е познат на местните криминалисти.

Циганинът от Полски Тръмбеш се криел при авери в Горна Оряховица.

Засега близки до разследването не уточняват къде точно е задържан, защото не са приключили оперативно-следствените действия, но казват, че на 100% е сигурно, че той е извършителят.

Арестуваният има дебело досие и е осъждан многократно за кражби, грабежи и подобни тежки престъпления.

Засега няма официално потвърждение на ареста. Прокурорът по разследването на убийството на студентката Цани Попов не вдига телефона си.

Водещи новини

Още новини