Магистралните банди отново в атака

share

Магистралните банди отново се активизираха. Познатата схема за обир на хора, които току що излизат от банката, вече се прилага и по пътищата. Въпреки че бандата за магистрални грабежи "Крокодилите" беше неутрализирана, преди дни са регистрирани два нови грабежа. Приложена е добре познатата схема с мними полицаи, съобщи бТВ.

Старата схема с пукането на гуми отново е актуална.

Бандитите подготвят обирите на бензиностанции, пред мотели или крайпътни заведения, докато си почиваме от шофирането. Потегляте и няколко километри по-късно установявате, чу гумата ви е спукана. Отново спирате. А през това време ви е изпреварил, завъртял е обратно и идва да ви помогне, помагайки ви отварят вратата, взимат пари и др.

Полицията взима мерки и спрямо нарушителите на магистралите. Свръхмодерни камери ще заснемат нередностите, като шансът нарушител да бъде изпуснат е почти нулев. Техниката прави до няколко снимки в секунда, основно за скорост. Макар и на магистралата, само са седмица 70 шофьори са получили актове за превишена скорост.

Не рядко магистралните полицаи се сблъскват и със солидно почерпени шофьори. Наскоро спрели по пътя за Калотина сръбски шофьор. Дрегерът отчел четири промила.

Водещи новини

Още новини