Заловиха трима криминално проявени за грабеж, двама от тях са непълнолетни

share

Трима криминално проявени младежи от Шумен са били задържани за грабеж, информират от пресцентъра на местната полиция.

По информация на появилите се в РУ на МВР-Шумен 18-годишен младеж и 14-годишно момче от село Янково на ул. „Пловдив" в град Шумен в паркиран лек автомобил „Фолксваген" с шуменска регистрация неизвестни лица чрез заплаха и нанасяне на удари са им отнели сумата от 240 лева.

При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия около три часа след това като заподозрени в извършване на деянието са задържани две момчета на 17 години от Шумен, а около 10:00 часа на следващия ден и 21-годишен шуменец. По данни на полицията и тримата са осъждани.

Задържани са за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Привлечени са като обвиняеми за извършен грабеж. С постановления на прокурор им е наложено „задържане" за срок до 72 часа и са приведени в сектор „Арести" при Областна служба „Изпълнения на наказанията" - Шумен. Вчера с определения на съдия от Окръжен съд Шумен на едното 17-годишно момче и на 21-годишния младеж са наложени мерки "задържане под стража", а другото момче е под "надзор на родителите".

Водещи новини

Още новини